Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че страната му няма да удължи

...
Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че страната му няма да удължи
Коментари Харесай

Русия няма да преподпише споразумението за Черно море, ако Западът не изпълни исканията ѝ


Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че страната му няма да удължи съглашението с Украйна за придобиване на Черноморския басейн, което изтича идващия понеделник, в случай че Западът не извърши настояванията ѝ.

 
Можем да преустановим присъединяване си в договорката. И в случай че те още веднъж кажат, че ще изпълнят дадените ни обещания, дано ги изпълнят. И тогава ние неотложно ще се присъединим още веднъж към договорката.
Владимир Путин - президент на Русия

Путин също по този начин съобщи, че увеличението на военната помощ за Украйна няма да докара до смяна на бойното поле. Според него ракетите, доставяни от Запада, изтъквам " нанасят вреди, само че в зоната на бойните дейности не се случва нищо сериозно ". Запитан за кандидатурата на Украйна за участие в НАТО, съветският водач повтори, че една от аргументите за специфичната военна интервенция е участието на Украйна в трансатлантическия боен алианс. 

 
Що се отнася до участието на Украйна в НАТО, то явно съставлява опасност за сигурността на Русия. И в действителност една от аргументите за Специалната военна интервенция е участието на Украйна в НАТО. Сигурен съм, че това няма да увеличи сигурността на самата Украйна и като цяло ще направи света доста по-несигурен.
Владимир Путин - президент на Русия

Путин добави, че упорства за анулацията на западните наказания против Руската селскостопанска банка, с цел да ѝ се разреши да употребява платежната система SWIFT. Москва също по този начин желае анулация на рестриктивните мерки върху морския превоз и застраховането. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР